Mountains in Hushe

Broad Peak

341 people have been here
4.2/10

Broad Peak ( Urdu : بروڈپیک;Chinese : 布洛阿特峰;pinyin : Bùluòātè feng), ugi misuwur kanthi nama K3. Broad Peak inggih punika salah satunggaling gunung ingkang paling inggil wonten ing donya. Inggilipun kinten-kinten 8.051 meter (26.414 kaki). Menawi dipuntegesi “Broad Peak” punika menawi kangge Faichan Kangri (ཨིྰན་ཨངརི་) boten dipuntampi kaliyan antawisipun tiyang Balti. Broad gadhah tigang puncak, inggih mneika puncak utama 8.047 meter, pusat puncak 8.016 meter, dan utara puncak 7.550 meter.

Geografi

Broad Peak inggih punika setunggal perangan saking Gasherbrummassif wonten ing tlatah pinggiran antawisipun Pakistan kaliyan China. Broad Peak manggenipun wonten ing kinten-kinten 8 kilimeter (5 mil) saking K2. Gunung punika gadhah langkung saking 1,5 kilometer KTT (0,93) panjangipun .

Sajarah Pendakian

  • Pendakian Broad Peak ingkang angka pisan kalaksanakaken nalika tanggal 9 Juni 1957 kaliyan Fritz Wintersteller, Marcus Schmuck, Kurt Diemberger kaliyan Hermann Buhl saking Austria ekspedesi punika dipunpandegani kaliyan Marcus Schmuck.
  • Usaha ingkang angka pisan dipunlaksanakaken kaliyan Fritz Wintersteller kaliyan Kurt Diemberger nalika tanggal 29 Mei, piyambakipun saged dumugi forepeak (8.030 m). Ekspedesi punika saged dipunlaksanakaaken tanpa bantuan oksigen tambahan utawi porter ketinggian tinggi kaliyan tanpa base camp.
  • Wonten ing ekspedisi ingkang sami, Marcus Schmuck kaliyan Fritz Wintersteller ndamel flash pendakian ingkang kaping pisan saking Skil Brum puncak (7.360 m) nalika tanggal 19 Juni 1957 wonten ing murni gagrag Alpine ning 53 jam.
  • Herman Buhl nalika tanggal 27 Juni 1957. Ananging piyambakipun seda.
  • Nalika wulan Juli 2007 tim gunung Austria minggah Broad Peak kanti ancas mundhut mayatipun Markus Kronthaler, ingkang seda setaun saderengipun. Sedanipun wonten ing inggil antawisipun 8000 meter.
  • nalika nembe mangsa adem kaliyan mangsa panas taun 2009 boten wonten puncakipun. Wonten setunggal mangsa ekspedisi kaliyan tim Polandia-Kanada. Wonten ing mangsa punika, wonten ingkang seda setunggl, inggih punika Cristina Castagna.

Jalur Wekdal

1954 kaping setunggal kaliyan Dr Karl Herligkoffer saking Jerman, ananging misi punika saged kawastanan gagal amargi wonten badai kaliyan adem ingkang ekstrim 1994 nalika tanggal 9 Juli, Carlos Carsolio angsal KTT ndamel rute enggal, sapunika misuwur kanthi nama rutenipun Route Carsolio.
Categories:
Post a comment
Tips & Hints
Arrange By:
There are no tips nor hints for Broad Peak yet. Maybe be you will be the first one to post useful information for fellow travellers? :)
Location
Map
Address

35°48′38″N, 76°34′5″E, 55.1km from Hushe

Get directions
References

Broad Peak on Facebook

Hotels nearby

See all hotels See all
Chamba Camp Diskit

starting $981

Roost Duktuk

starting $66

Hotel Siachen

starting $27

Royal Gasho Hotel

starting $72

Zojila Residency

starting $41

Hotel Greenland

starting $46

Recommended sights nearby

See all See all
Add to wishlist
I've been here
Visited
Broad Peak
Pakistan

Broad Peak ( Urdu : بروڈپیک;Chinese : 布洛阿特峰;

Add to wishlist
I've been here
Visited
K2
Pakistan

K2 Inggih punika gunung ingkang paling inggil nomer kalih wonten ing

Add to wishlist
I've been here
Visited
Gasherbrum II
Pakistan

Gasherbrum II( Urdu : گاشر برم -2,Cina disede

Add to wishlist
I've been here
Visited
Khaplu Palace
Pakistan

Khaplu Palace (اردو: تھوقسی کھر) is a tourist attraction, one of the P

Add to wishlist
I've been here
Visited
Skardu Fort
Pakistan

Skardu Fort (اردو: قلعہ سکردو) is a tourist attraction, one of the F

Add to wishlist
I've been here
Visited
Altit Fort
Pakistan

Altit Fort (اردو: قلعہ التیت) is a tourist attraction, one of the F

Add to wishlist
I've been here
Visited
Karakoram
Pakistan

Karakoram iku pagunungan sing ana ing pawatesan antara Pakistan, India

Add to wishlist
I've been here
Visited
Gasherbrum I
Pakistan

Gasherbrum I ( Urdu : گاشربرم -1,Cina prasajanipun : 加舒尔布鲁木

Similar tourist attractions

See all See all
Add to wishlist
I've been here
Visited
Twin Peaks (San Francisco)
United States

Twin Peaks (San Francisco) is a tourist attraction, one of the

Add to wishlist
I've been here
Visited
Table Mountain
South Africa

Table Mountain is a tourist attraction, one of the Mountains in Cape

Add to wishlist
I've been here
Visited
Hawk Hill (California)
United States

Hawk Hill (California) is a tourist attraction, one of the Mountains

Add to wishlist
I've been here
Visited
Fløyen
Norway

Fløyen (Norsk (Bokmål): Fløyfjellet) is a tourist attraction, one of

Add to wishlist
I've been here
Visited
Bastei
Jerman

Bastei (Deutsch: Bastei (Fels)) is a tourist attraction, one of the

See all similar places