Mountains ing Hushe

Broad Peak

4.3/10

Broad Peak ( Urdu : بروڈپیک;Chinese : 布洛阿特峰;pinyin : Bùluòātè feng), ugi misuwur kanthi nama K3. Broad Peak inggih punika salah satunggaling gunung ingkang paling inggil wonten ing donya. Inggilipun kinten-kinten 8.051 meter (26.414 kaki). Menawi dipuntegesi “Broad Peak” punika menawi kangge Faichan Kangri (ཨིྰན་ཨངརི་) boten dipuntampi kaliyan antawisipun tiyang Balti. Broad gadhah tigang puncak, inggih mneika puncak utama 8.047 meter, pusat puncak 8.016 meter, dan utara puncak 7.550 meter.

Geografi

Broad Peak inggih punika setunggal perangan saking Gasherbrummassif wonten ing tlatah pinggiran antawisipun Pakistan kaliyan China. Broad Peak manggenipun wonten ing kinten-kinten 8 kilimeter (5 mil) saking K2. Gunung punika gadhah langkung saking 1,5 kilometer KTT (0,93) panjangipun .

Sajarah Pendakian

  • Pendakian Broad Peak ingkang angka pisan kalaksanakaken nalika tanggal 9 Juni 1957 kaliyan Fritz Wintersteller, Marcus Schmuck, Kurt Diemberger kaliyan Hermann Buhl saking Austria ekspedesi punika dipunpandegani kaliyan Marcus Schmuck.
  • Usaha ingkang angka pisan dipunlaksanakaken kaliyan Fritz Wintersteller kaliyan Kurt Diemberger nalika tanggal 29 Mei, piyambakipun saged dumugi forepeak (8.030 m). Ekspedesi punika saged dipunlaksanakaaken tanpa bantuan oksigen tambahan utawi porter ketinggian tinggi kaliyan tanpa base camp.
  • Wonten ing ekspedisi ingkang sami, Marcus Schmuck kaliyan Fritz Wintersteller ndamel flash pendakian ingkang kaping pisan saking Skil Brum puncak (7.360 m) nalika tanggal 19 Juni 1957 wonten ing murni gagrag Alpine ning 53 jam.
  • Herman Buhl nalika tanggal 27 Juni 1957. Ananging piyambakipun seda.
  • Nalika wulan Juli 2007 tim gunung Austria minggah Broad Peak kanti ancas mundhut mayatipun Markus Kronthaler, ingkang seda setaun saderengipun. Sedanipun wonten ing inggil antawisipun 8000 meter.
  • nalika nembe mangsa adem kaliyan mangsa panas taun 2009 boten wonten puncakipun. Wonten setunggal mangsa ekspedisi kaliyan tim Polandia-Kanada. Wonten ing mangsa punika, wonten ingkang seda setunggl, inggih punika Cristina Castagna.

Jalur Wekdal

1954 kaping setunggal kaliyan Dr Karl Herligkoffer saking Jerman, ananging misi punika saged kawastanan gagal amargi wonten badai kaliyan adem ingkang ekstrim 1994 nalika tanggal 9 Juli, Carlos Carsolio angsal KTT ndamel rute enggal, sapunika misuwur kanthi nama rutenipun Route Carsolio.
Kategori:
Kirim komentar
Tips & Petunjuk
Ora ana tips utawa diwenehi petunjuk kanggo Broad Peak. Mungkin sampeyan bakal dadi wong sing pertama ngirim informasi sing migunani kanggo para wisatawan? :)
Lokasi
Peta
Alamat

35°48′38″N, 76°34′5″E, 57.7km from Hushe

Entuk arah
Cathetan

Broad Peak ing Facebook

Chamba Camp Diskit

miwiti $981

Roost Duktuk

miwiti $66

Hotel Siachen

miwiti $27

Royal Gasho Hotel

miwiti $72

Zojila Residency

miwiti $41

Hotel Greenland

miwiti $46

Disaranake ing papan sing cedhak

Deleng kabeh Deleng kabeh
Tambah menyang dhaptar dhaptar
Kulo wonten mriki
Wis dikunjungi
Broad Peak

Broad Peak ( Urdu : بروڈپیک;Chinese : 布洛阿特峰;

Tambah menyang dhaptar dhaptar
Kulo wonten mriki
Wis dikunjungi
K2

K2 Inggih punika gunung ingkang paling inggil nomer kalih wonten ing

Tambah menyang dhaptar dhaptar
Kulo wonten mriki
Wis dikunjungi
Karakoram

Karakoram iku pagunungan sing ana ing pawatesan antara Pakistan, India

Tambah menyang dhaptar dhaptar
Kulo wonten mriki
Wis dikunjungi
Gasherbrum II

Gasherbrum II( Urdu : گاشر برم -2,Cina disede

Tambah menyang dhaptar dhaptar
Kulo wonten mriki
Wis dikunjungi
Khaplu Palace

Khaplu Palace (اردو. Шаблон:Nastaliq; bft. Шаблон:Na

Tambah menyang dhaptar dhaptar
Kulo wonten mriki
Wis dikunjungi
Skardu Fort

Skardu Fort or Karpachu Fort is a fort in Skardu city in Northern

Tambah menyang dhaptar dhaptar
Kulo wonten mriki
Wis dikunjungi
Altit Fort

Altit Fort is an ancient fort above Karimabad in the Hunza valley in

Tambah menyang dhaptar dhaptar
Kulo wonten mriki
Wis dikunjungi
Gasherbrum I

Gasherbrum I ( Urdu : گاشربرم -1,Cina prasajanipun : 加舒尔布鲁木

Objek wisata kaya sing padha

Deleng kabeh Deleng kabeh
Tambah menyang dhaptar dhaptar
Kulo wonten mriki
Wis dikunjungi
Twin Peaks (San Francisco)

The Twin Peaks are two prominent hills with an elevation of about 925

Tambah menyang dhaptar dhaptar
Kulo wonten mriki
Wis dikunjungi
Table Mountain

Table Mountain is a flat-topped mountain forming a prominent landmark

Tambah menyang dhaptar dhaptar
Kulo wonten mriki
Wis dikunjungi
Hawk Hill (California)

Hawk Hill is a Шаблон:Convert peak in the Marin Headlands, just north

Tambah menyang dhaptar dhaptar
Kulo wonten mriki
Wis dikunjungi
Fløyen

Fløyen or Fløyfjellet (originally written Fløien) is the most vi

Tambah menyang dhaptar dhaptar
Kulo wonten mriki
Wis dikunjungi
Bastei

The Bastei is a rocky prominence overlooking the Elbe River within the

Deleng kabeh panggonan sing padha