Amusement parks in Paris

Disneyland Paris

Shivon, Denis Morozov and 288,666 more people have been here
8.9/10

Disneyland Paris utawi ingkang gadhah nama asli Euro Disney Resort, lajeng gantos malih dados Euro Disneyland inggih punika salah satunggaling wujud kompleks kangge hiburan ingkang gadhah tema Disney lan gadhah kalih papan kanggé dolanan, Disneyland Paris lan Walt Disney Studios ingkang mapan wonten ing Marne-la-Vallée, satunggaling kitha ingkang énggal wonten ing Paris ingkang mapan wonten ing laladan ndesaing sisih wetan Paris, Perancis, ingkang papanipun kirang langkung tebihipun 32 km (20 mi) saking titik nol kilometer ing punjering kitha Paris lan kathah dipunpanggeni déning masarakat Prancis mliginipun komune Chessy, Seine-et-Marne. Menawi badhé tumujudhateng resort punika saged ngginakaken mobil lan RER. Stasiun sepur ingkang mapan wonten ing papan punika ugi dipunlayani déning TGV, Thalys, lan Eurostar.

Disneyland Resort Paris inggih dipungadhahi lan dipunkelola déning Euro Disney S.C.A., satunggaling perusahaan ingkang gadhah saham kuasa 39,78% ingkang punika dipunadani déning The Walt Disney Company, 10% dipunkuasani déning pamarèntah Saudi inggih punika wonten ing tanganipun Pangeran Al Walid lan 50,22% dipunkuaosi déning perusahaan- perusahaan sanesipun ingkang gadhah saham ing resort punika. Déné ingkang mandhegani resort punika inggih satunggaling direktur lan CEO saking Philippe Gas.

Sujarahipun

Disneyland resort Paris dipun bangun ing taun 1988 lan dipun bikak ing tanggal 12 April 1992 kanthi nama sepisanan Euro Disney. Ananging ing wekdal sepisanan, cacahipun wisatawan ingkang dipunangkah badhé remen wisata wonten ing resort punika boten kados kasunyatanipun amargi wonten masalah ing bab budaya.

Ing sasi Oktober 1994, namanipun lajeng dipungantos dados Disneyland Paris. Akhiripun, kanthi wontenipun bagéyan - bagéyan ingkang dipunjangkepi lan dipunéwah - éwahi, resort punika lajeng saged pikantuk untung ing taun 1995. Lajeng ing taun 2002, dipunbikak Walt Disney Studios ingkang minangka taman dolanan Disney kaping sedasa. Resort punika badhe nambah terus jinising dolanan ingkang wonten ing lebetipun kalebet laladan Toon Studios wonten ing Walt Disney Studios ing taun 2007 lan ugi Tower of Terror ing taun 2008. Disneyland Resort Paris inggih punika minangka resort ingkang kaping kalih saking Disney resort ingkang dipunbikak ing sak njawining Amerika Serikat, inggih nerasaken resort ingkang sepisanan ingkang dipunbikak inggih punika Tokyo Disney Resort ingkagn minangka resort sepisanan ingkang dipungadhahi lan dipunlampahaken déning perusahaan Disney. Punika inggih satunggaling subyek ingkang kontroversi ing sadangunipun wonten peiode negoisasi lan konstruksi ing taun 1980 an lan ing purwakaning taun 1990 an, nalika saperangan tokoh ingkang misuwur ing Perancis ingkang nyuwantenaken oposisi lan protes ingkang dipun adani déning serikat buruh Perancis lan sanès - sanèsipun. Kadadosan punika ingkang dadosaken resort punika mundur sanget, déné sadaya asiling pendapatan saking taman hiburan, tiyang ingkang tilem ing hotèl, sadayanipun anjlog ing sak ngandhaping praduga. Lan ing sasi Juli 1995 perusahaan punika saged pikantuk untung ingkang ageng ing sepisanan.

Tata letakipun

Disneyland Resort Paris inggih minangka griya kanggé kalih taman dolanan, pitung hotèl, lan ugi setunggal kompleks kanggé blanja, restoran, lan ugi papan hiburan. Resort punika kapérang saking:

  • Disneyland Resort Paris
  • Walt Disney Studios
  • Disney Village
  • 3 buah hotèl bertema Disney
  • Walt Disney World
Categories:
Post a comment
Tips & Hints
Arrange By:
Mxshal
20 August 2013
هنا تتحقق احلام الطفوله ????❤
Nono Alhazza
23 October 2013
Amazing place just feeling like cinderella ????❤️????????????????????
Load more comments
foursquare.com
Location
Map
Address

Fantasyland, 77700 Chessy, France

Get directions
Open hours
Mon-Fri 10:00 AM–6:00 PM
Sat-Sun 9:00 AM–8:00 PM
References

Disneyland® Paris on Foursquare

Disneyland Paris on Facebook

Hotels nearby

See all hotels See all
Magnificent Studio Heart of Paris

starting $87

Melia Paris Notre-Dame

starting $678

Hotel Les Rives de Notre Dame

starting $606

Hotel Le Notre Dame

starting $299

Hotel Henri IV Rive Gauche

starting $249

Hotel Esmeralda

starting $99

Recommended sights nearby

See all See all
Add to wishlist
I've been here
Visited
Le Château de la Belle au Bois Dormant
France

Le Château de la Belle au Bois Dormant is a tourist attraction, one

Add to wishlist
I've been here
Visited
Walt Disney Studios Park
France

Walt Disney Studios Park (Français: Parc Walt Disney Studios) is a

Add to wishlist
I've been here
Visited
Bandhar Udhara Paris-Charles de Gaulle
France

Bandhar Udhara Paris-Charles de Gaulle Шаблон:Airport codes (fran

Add to wishlist
I've been here
Visited
Parc des Félins
France

Parc des Félins is a tourist attraction, one of the Zoos in Rigny,

Add to wishlist
I've been here
Visited
Bois de Vincennes
France

Bois de Vincennes is a tourist attraction, one of the Parks in

Add to wishlist
I've been here
Visited
Château de Grégy
France

Château de Grégy is a tourist attraction, one of the Castles in G

Add to wishlist
I've been here
Visited
Château de Brie-Comte-Robert
France

Château de Brie-Comte-Robert is a tourist attraction, one of the

Add to wishlist
I've been here
Visited
Château de Vincennes
France

Château de Vincennes is a tourist attraction, one of the Castles in

Similar tourist attractions

See all See all
Add to wishlist
I've been here
Visited
Universal Studios Florida
United States

Universal Studios Florida is a tourist attraction, one of the

Add to wishlist
I've been here
Visited
Cinderella Castle
United States

Cinderella Castle is a tourist attraction, one of the Amusement parks

Add to wishlist
I've been here
Visited
Magic Kingdom
United States

Magic Kingdom is a tourist attraction, one of the Amusement parks in

Add to wishlist
I've been here
Visited
Islands of Adventure
United States

Islands of Adventure is a tourist attraction, one of the Amusement

Add to wishlist
I've been here
Visited
Efteling
Netherlands

Efteling is a tourist attraction, one of the Amusement parks in

See all similar places