Royal residences in Warsawa

Istana Wilanów

8.6/10

Istana Wilanów inggih punika salah satunggalipun monumen paling wigati saking periode Baroque Polandia. Sajarah gedhung punika inseperable, ingkang dipundamel déning Raja Jan Sobieski III. Ing taun 1677, griya nembe dipunwangun piyambak ing wolls ingkang tebih saking ramenipun kastil. Struktur punika nembe rampung ing taun 1696 lan nggabungaken unsur-unsur manor mulia, vila ing nagara Italia lan Perancis ing istana gaya Louis XIV. Interior Istana dipunpundhut saking panobatan Sobieski lan kamenangan ing Vienne.

Sajarah Istana Wilanów

Rikala raja sampun sèda, Istana dipungadhahi déning lare-larenipun, lan ing taun 1720, properti ing Istana dipuntumbas déning tiyang wadon ingkang sugih ing Polandia.<!- saking dinten-dinten Elizabeth Sieniawska.(ora cetha karepe)--> Ing taun 1730, Istana, tigang taun dipungadhahi raja Agustus Strong II, ingkang dadosaken dekorasi Istana dipungantos déning Agustus Strong II. Ing tengah abad 18, properti Wilanów dipunwarisaken déning putri Czartoryski, istri déning panglima, Izabela Lubomirska. 69 taun salajengipun punika, Duchess maringaken Istana Wilanów kagem putri lan, Stanislaw Kostka Potocki. Amargi punika, salah satunggalipun museum ingkang setunggal ing Polandia dipunbikak ing Istana Wilanów taun 1805.

Arsitektur

Eksposisi gadhahi kalih bageyan: ing ngandhap, wonten Galeri Gambar Polandia. Panggenan punika wonten patung saking raja Polandia, wakil kulawarga raja abad ageng, pasukan berontak, seniman ingkang misuwur, lan tyang-tiyang ingkang kinurmatan ing Polandia.

Selajengipun Galeri Gambar Polandia, wonten apartemen istana karajaan. Kamar kagem parté-parté Polandia, papan kagem mirengaken tembang, papan kagem tamu, lan kanca-kancanipun, lan papan kagem nyambut damel.

Galeri

Papan- papan ing Istana Wilanów:

  1. Coffin gambar
  2. Galeri gambar Polandia, c. 16 lan 17
  3. Gambar kamar Kaluarga Sobieski
  4. Papan Quiet
  5. Papan Tengah
  6. Papan ngajeng
  7. Kabinet Pastel
  8. Gambar kamar Kaluarga Poniatowski
  9. Dekorasi Kontusz Sabuk
  10. Galeri gambar Polandia, abad 18.
  11. Papan ing menara lor
  12. Galeri gambar Polandia, abad 19. Bagean setunggal
  13. Galeri gambar Polandia, abad 19. Bagean kalih
  14. Vestibulum
  15. The Raspberry Parlour
  16. Galeri Lukisan kasebat Museum
  17. Galeri Landsekap
  18. Kabinet Etruscan
  19. Galeri Lor
  20. Studi Galeri
  21. Papan ngajeng Ratu
  22. Papan tilem Ratu
  23. Para Vestibulum Agung
  24. Papan ngajeng Raja
  25. Papan tilem Raja
  26. Kapustakan Raja
  27. Kapel
  28. Lapidarium
  29. Galeri Kidul
  30. Patung Jan Sobieski III
  31. The White Hall
  32. Apartemen Putri Marshall Lubomirska
Categories:
Post a comment
Tips & Hints
Arrange By:
Sally Sparrow
24 May 2014
free admission to the park on Thurs and the palace on Sun
Warszawa
20 December 2011
Jest jednym z najpiękniejszych zabytków europejskiego baroku i świadectwem świetności Rzeczypospolitej.
Load more comments
foursquare.com
Location
Map
Address

Stanisława Kostki Potockiego 10/16, Warszawa, Poland

Get directions
Open hours
Mon 8:00 AM–9:00 AM
Tue 1:00 PM–3:00 PM
Wed 4:00 PM–7:00 PM
Thu 11:00 AM–7:00 PM
Fri Noon–8:00 PM
Sat 10:00 AM–9:00 PM
References

Pałac w Wilanowie on Foursquare

Istana Wilanów on Facebook

Hotels nearby

See all hotels See all
DELUXE WIDOK 24 APARTMENT

starting $64

Novotel Warszawa Centrum Hotel

starting $205

Hotel Polonia Palace

starting $233

Hotel Metropol

starting $153

Residence St. Andrew's Palace

starting $139

Apartament Krucza by Your Freedom

starting $60

Recommended sights nearby

See all See all
Add to wishlist
I've been here
Visited
Palace Museum in Wilanów
Polandia

Palace Museum in Wilanów (Polski: Muzeum Pałac w Wilanowie) is a t

Add to wishlist
I've been here
Visited
Poster Museum
Polandia

Poster Museum (Polski: Muzeum Plakatu w Wilanowie) is a tourist

Add to wishlist
I've been here
Visited
National Temple of Divine Providence
Polandia

National Temple of Divine Providence (Polski: Świątynia Opatrzności Bo

Add to wishlist
I've been here
Visited
Museum of Polish Military Technology
Polandia

Museum of Polish Military Technology (Polski: Muzeum Polskiej Techniki

Add to wishlist
I've been here
Visited
Natolin
Polandia

Natolin (Polski: Zespół pałacowo-parkowy w Natolinie) is a tourist at

Add to wishlist
I've been here
Visited
Siekierkowski Bridge
Polandia

Siekierkowski Bridge (Polski: Most Siekierkowski) is a tourist

Add to wishlist
I've been here
Visited
Myślewicki Palace
Polandia

Myślewicki Palace (Polski: Pałac Myślewicki w Warszawie) is a to

Add to wishlist
I've been here
Visited
Łazienki Palace
Polandia

Łazienki Palace (Polski: Pałac Łazienkowski) is a tourist at

Similar tourist attractions

See all See all
Add to wishlist
I've been here
Visited
Łazienki Palace
Polandia

Łazienki Palace (Polski: Pałac Łazienkowski) is a tourist at

Add to wishlist
I've been here
Visited
Royal Palace of Madrid
Spain

Royal Palace of Madrid (Español: Palacio Real de Madrid) is a tourist

Add to wishlist
I've been here
Visited
Nymphenburg Palace
Jerman

Nymphenburg Palace (Deutsch: Schloss Nymphenburg) is a tourist

Add to wishlist
I've been here
Visited
Kastil Versailles
France

Kastil Versailles ( utawi  ; Prancis: ]), utawi mligi

Add to wishlist
I've been here
Visited
Kadhaton Mangsa Asrep
Russia

Kadhaton Mangsa Asrep (Basa Rusia: Зимний дворец) ing Saint Peter

See all similar places