Palaces in Seoul

Kadhaton Changdeok

166 people have been here
3.3/10

Kadhaton Changdeok utawi Kadhaton Changdeokgung punika satunggaling astana Dinasti Joseon ing Seoul, Koréa Kidul ,. Astana punika mapan wonten ing sisih wétan astana utama ( Astana Gyeongbok ). Astana punika pikantuk jejuluk Donggung ( Istana Timur ). Changdeokgung piyambak punika ateges Astana Kebajikan Gemilang Changdeokgung bermakna "Istana Kebajikan Gemilang"..

Minangka astana utama, Astana gyeongbok dados pusating pamaréntahan ing dipunubengi déning kuil leluhur, altar kurban, lan kantor-kantor pamaréntahan. Ananging astana ingkang dipunremeni lan dipun-nggèni langkung dangu punika Changdeok. Nalika pungkasan Dinasti Joseon ing taun 1910, Astana Changdeok dados asèt pamaréntah lan kabikak kanggé umum.

Dumugi sapunika, kompleks punika dipunremeni amargi marisi èlemen-èlemen arsitektur Zaman Tiga Kerajaan ingkang harmonis kaliyan alam. Metode kados mekaten boten dipunpanggihaken ing pembangunan Astana Gyeongbok. Sesarengan Bèntèng Hwaseong, Astana Changdeok dipunlestantunaken minangka Situs Warisan Donya UNESCO ing taun 1997 .

Sejarah

Astana Changdeok punika dipunbangun nalika taun 1405. Wiwitanipun astana punika dados villa utawi bale angin ( igung ). Astana kados mekaten padatanipun namung kaginakaken kanggé dalem raja sawetara nalika ngaso. Kathahipun dipunbangun tebih saking kutha krajan, mliginipun wonten ing dhaérah-dhaérah kanthi pemandhangan ingkang éndah. Ananging, Changdeok punika satunggaling vila ingkang mapan wonten ing kutha krajan namung 1 km saking Astana Gyeongbok. Kebiasaan mbangun vila wonten ing kutha kados mekaten kawiwitan nalika zaman Dinasti Goryeo.

Amargi wiwitianipun dipunbangun dados vila bangunan ing Astana Changdeok punika boten wiyar lan fasilitasipun kanggé nggampilaken raja. Nalika peran astana punika langkung kathah kanggé adicara ingkang resmi, banjur dipunwiyaraken lan cacahipun bangunan ugi dipuntambah.

Nalika 200 taun kapisan, Astana Changdeok boten kénging pengaruh masalah pulitik ingkang kedadosan ing astana utama. Nalika gesangipun raja nembé tentrem banjur tindak dhateng Astana Changdeok. Ing periode punika, papan ingkang dados remenanipun raja inggih punika Gwangyeollu ( Pendhapa ingkang wiyar ) ingkang sampun jumeneng saking purwa. Raja Taejong asring ngawontenaken jamuan kanggé para pejabat astana Gwangyeollu lan mirsani gyeokgu ( polo ) saking mriki.

Astana Chaengdeok naté kobongan nalika prastawa Perang Imjin ing taun 1592 . Pembangunan malih dipunwontenaken ing taun 1609 ingkang nggantos Astana Gyeongbok minangka astana utama .

Pirsani ugi

Pranala Njawi

Post a comment
Tips & Hints
Arrange By:
There are no tips nor hints for Kadhaton Changdeok yet. Maybe be you will be the first one to post useful information for fellow travellers? :)
Location
Map
Address

산118-60 Yeonhui-dong, Seodaemun-gu, Seoul, South Korea

Get directions
References

Kadhaton Changdeok on Facebook

Hotels nearby

See all hotels See all
Ramada Seoul Dongdaemun

starting $0

Acube Hotel

starting $60

Ibis Ambassador Seoul Dongdaemun

starting $75

K-Guesthouse Dongdaemun1

starting $30

Dongdaemun Duplex

starting $49

Travelers A Hostel

starting $32

Recommended sights nearby

See all See all
Add to wishlist
I've been here
Visited
Seoul Korea Temple
South Korea

Seoul Korea Temple (한국어: 예수 그리스도 후기성도 교회 한국 서울 성전) is a tourist attrac

Add to wishlist
I've been here
Visited
Independence Gate
South Korea

Independence Gate (한국어: 독립문) is a tourist attraction, one of the Gate

Add to wishlist
I've been here
Visited
Astana Gyeonghui
South Korea

Gyeonghuigung atawa Astana Gyeonghui ya iku astana kang dumunung ing

Add to wishlist
I've been here
Visited
Seoul Museum of History
South Korea

Seoul Museum of History (한국어: 서울역사박물관) is a tourist attraction,

Add to wishlist
I've been here
Visited
Seoullo 7017
South Korea

Seoullo 7017 (한국어: 서울로 7017) is a tourist attraction, one of the Park

Add to wishlist
I've been here
Visited
Kadhaton Deoksu
South Korea

Kadhaton Deoksu punika salah satunggaling kadhaton saking Lima Istana

Add to wishlist
I've been here
Visited
Sungnyemun
South Korea

Namdaemun utawi Sungnyemun inggih punika satunggaling pintu gerbang

Add to wishlist
I've been here
Visited
National Palace Museum of Korea
South Korea

National Palace Museum of Korea (한국어: 국립고궁박물관) is a tourist attractio

Similar tourist attractions

See all See all
Add to wishlist
I've been here
Visited
Alcázar of Seville
Spain

Alcázar of Seville (Español: Reales Alcázares de Sevilla) is a to

Add to wishlist
I've been here
Visited
Generalife
Spain

Generalife is a tourist attraction, one of the Palaces in Barrio

Add to wishlist
I've been here
Visited
Sanssouci
Jerman

Sanssouci is a tourist attraction, one of the Palaces in Potsdam,

Add to wishlist
I've been here
Visited
Yihe Yuan
China

Yihe Yuan utawa Basa Indonesia dadi Istana Musim Panas ya iku istana

Add to wishlist
I've been here
Visited
Oranienbaum, Russia
Russia

Oranienbaum, Russia (Русский: Ораниенбаум (дворцово-парковы

See all similar places