Monuments and memorials ing Giza

Sfinks Agung Giza

憑き狐娘, Vadim I lan 63,777 luwih akeh wong sing wis teka ing kene
8.7/10

Sfinks Agung Giza (Basa Arab: أبو الهولAbū al Hūl, Basa Inggris: The Terrifying One) ya iku réca sfinks gédhe sing bentuke separo manungsa lan separo singa sing ana ing Mesir, ing Dataran Giza, pinggir kulon Kali Nil, cerak Kairo saiki.Sfinks Agung Giza iku patung paling gedhe ing dunya sing digawé saka watu siji kang wutuh lan dipercaya dibangun Mesir Kuno ing milenium ketiga SM. Jeneng sing digunakaké masyarakat Mesir Kuno kanggo nyebut patung iki ora ana sing mangerteni. Jeneng "sfinks" sing biyasa digunakaké dijupuk saka jeneng makhluk mitologi Yunani karo awak singa, sirah wanita, lan sewiwi garudha, senajan patung sfinks Mesir nduwèni sirah lanang. Tembung "sfinks" asale saka basa Yunani (basa Yunani: Σφιγξ, sing artine nyekik, amarga sfinks saka mitologi Yunani nyekik wong sing ora bisa njawab teka-teki.


Kirim komentar
Tips & Petunjuk
17 May 2011
One of the most popular travel spots of Egypt.
5 December 2014
Я думал он больше и стоят прямо рядом с пирамидами. Расстроился, целовать не стал :-)
Muat luwih komentar
foursquare.com
Lokasi
Peta
Alamat

0.3km from Ibn Sofian, Nazlet El-Semman, Al Haram, Giza Governorate, Egypt

Entuk arah
Mbukak jam
Fri 9:00 AM–8:00 PM
Sat-Sun 10:00 AM–5:00 PM
Mon 11:00 AM–5:00 PM
Tue 9:00 AM–5:00 PM
Wed 10:00 AM–5:00 PM
Cathetan

Great Sphinx of Giza (تمثال أبو الهول) ing Foursquare

Sfinks Agung Giza ing Facebook

Marriott Mena House, Cairo

miwiti $247

Four Seasons Hotel Cairo at The First Residence

miwiti $180

Swiss Inn Nile Hotel

miwiti $29

Barcelo Cairo Pyramids

miwiti $60

Amarante Pyramids Hotel

miwiti $34

Hor Moheb Hotel

miwiti $31

Disaranake ing papan sing cedhak

Deleng kabeh Deleng kabeh
Tambah menyang dhaptar dhaptar
Kulo wonten mriki
Wis dikunjungi
Khufu ship

The Khufu ship is an intact full-size vessel from Ancient Egypt that

Tambah menyang dhaptar dhaptar
Kulo wonten mriki
Wis dikunjungi
Piramidha Giza

Piramida Giza utawi Piramida Agung Giza punika kalebet piramida

Tambah menyang dhaptar dhaptar
Kulo wonten mriki
Wis dikunjungi
Piramida Agung Giza

Piramid Giza utawa Piramida Agung Giza iku piramida paling tuwa lan

Tambah menyang dhaptar dhaptar
Kulo wonten mriki
Wis dikunjungi
Pyramid of Khafre

The Pyramid of Khafre is the second largest of the Ancient Egyptian

Tambah menyang dhaptar dhaptar
Kulo wonten mriki
Wis dikunjungi
Pyramid of Menkaure

The Pyramid of Menkaure, located on the Giza Plateau in the

Tambah menyang dhaptar dhaptar
Kulo wonten mriki
Wis dikunjungi
Layer Pyramid

The Layer Pyramid (known locally in Arabic as il-haram il-midawwar,

Tambah menyang dhaptar dhaptar
Kulo wonten mriki
Wis dikunjungi
Abu Rawash

Abu Rawash (also known as Abu Roach, Abu Roash), 8 km to the North of

Tambah menyang dhaptar dhaptar
Kulo wonten mriki
Wis dikunjungi
Pyramid of Djedefre

The Pyramid of Djedefre consists today mostly of ruins located at Abu

Objek wisata kaya sing padha

Deleng kabeh Deleng kabeh
Tambah menyang dhaptar dhaptar
Kulo wonten mriki
Wis dikunjungi
Hippodrome of Constantinople

The Hippodrome of Constantinople (Turkish: Sultanahmet Meydanı, At

Tambah menyang dhaptar dhaptar
Kulo wonten mriki
Wis dikunjungi
Pnyx

The Pnyx (Greek: Πνὐξ, pronounced 'Pniks' in Ancient Greek, Πνύκ

Tambah menyang dhaptar dhaptar
Kulo wonten mriki
Wis dikunjungi
Chumash Painted Cave State Historic Park, California

Painted Cave State Historic Park is a small sandstone cave adorned

Tambah menyang dhaptar dhaptar
Kulo wonten mriki
Wis dikunjungi
Choragic Monument of Lysicrates

The Choragic Monument of Lysicrates near the Acropolis of Athens was

Tambah menyang dhaptar dhaptar
Kulo wonten mriki
Wis dikunjungi
Reca para Buddha ing Bamiyan

Reca para Buddha ing Bamiyan punika reca ingkang jaman rumiyin

Deleng kabeh panggonan sing padha