Mountains in Kawaharatai

Shirakami-Sanchi

1.0/10

Shirakami-Sanchi (白神山地 ,laladan Déwa Gunung Putih) inggih punika sawijining papan ingkang dumunung ing sisih lèr pulo Honshu , Jepang. Papan punika minangka hamparan, pagunungan ingkang taksih alami sanget ingakang dumunung ing Prefektur Akita lan Aomori. Alas ing papan punika gadhah iklim sejuk wit beech Siebold ingkang nutupi saben bukit lan léréng gunung. Wonten manéka jinis Beruang, serow lan 87 jinis manuk saged kapanggihaken ing Alas punika. Lan nalika taun 1993 Shirakami-Sanchi dipuntampi minangka Situs Warisan Donya UNESCO.

Deskripsi Cekak

Dumunung ing Pegunungan lèr Honshu, Shirakami-Sanchi, minangka sawijining laladan ingkang nyakup sepertiga saking Pegunungan Shirakami. Pegunungan Shirakami kahampar langkung saking 450 km2 lan kasungsun saking labirin bukit sisih curam. LAngkung saking 50% laladan kasungsun saking lembah kanthi léréng curam. Langkung saking 500 spésies taneman sampun dipunidentifikasi ing papan punika. Angka punika boten langkung inggil manawi kabandhiangekn kaliyan laladan pagunungan sanès ing Jepang, nanging nyakup kathah jinis taneman karakteristik nagara, lan kathah spésies limrahipun katingal ing zona subalpine.

Sedaya mamalia ingkang kapanggihaken ing sisih lèr Honshu wonten ing laladan punika, kejawi kalih jinis spésies ingkang kawontenanipun dipunwinatesi déning jawah salju. 87 manuk sapunika dipunidentifikasi saking aréa mau ngambah Garudha Emas, ingkang gadhah cathetan penangkaran ingkang winates lan kaancem cures ing Jepang. Pelatuk Hitam, ugi kaancem cures kapanggih ing papan punika. Hodgson garudha garudha, ugi sampun kacathet wonten ing situs sarta serow Jepang. Beruang ireng,7 jinis Reptilia, lan manéka jinis gegremet lan 2.212 spésies ingkang sanèsipun kapanggihaken ing papan punika.

Spesies

Miturut IUCN, wonten sapérangan spésies ingkang sampun kaidentifikasi wonten ing papan punika, sapéranganipun inggih punika:

  • Aix galericulata / Mandarin duck
  • Aquila chrysaetos / Golden eagle
  • Capricornis crispus / Japanese serow
  • Cinclus pallasii / Brown dipper
  • Dryocopus martius / Black woodpecker
  • Eurystomus orientalis / Asian dollarbird
  • Glirulus japonicus / Japanese dormouse
  • Halcyon coromanda / Ruddy kingfisher
  • Histrionicus histrionicus / Harlequin duck
  • Lepus brachyurus / Japanese hare
  • Macaca fuscata / Japanese macaque
  • Martes melampus / Japanese martem
  • Mustela erminea / Ermine
  • Mustela sibirica / Siberian weasel
  • Nisaetus nipalensis / Mountain hawk eagle
  • Nucifraga caryocatactes / Spotted nutcracker
  • Nyctereutes procyonoides / Racoon dog
  • Otus scops / Common scops-owl
  • Petaurista leucogenys / Japanese giant flying squirrel
  • Pinus pumila / Stone pine
  • Pteromys momonga / Japanese flying squirrel
  • Sciurus lis / Japanese squirrel
  • Taxus cuspidata / Japanese Yew
  • Ursus thibetanus / Asiatic black bear
  • Vulpes vulpes / Red fox

Papan Wisata

Daya tarik utama saking Shirakami Sanchi inggih punika jalur minggah nglewati alas lan ningali sesawangan air terjun, puncak gunung lan tlaga. Air terjun ingkang paling misuwur inggih punika Air Terjun Anmon ing sisih wétan lèr Shirakami Sanchi. Air Terjun Anmon inggih punika salah satunggal saking tiga air terjun ingkang dumunung sakitar 90 mèter pinuju lembah saking trailhead (boten saged dipunakses saking akir November dumugi akir April).

Jalur mring air terjun sampun dipunaspal lan rata ing awal lan dados inggil lan sempit manawi mlampah langkung tebih ing salebeting lembah. Boten dangu sadéréngipun dumugi air terjun kapisan (26 mèter) sakitar 45 menit, Sedasa menit ing air terjun pisanan(37 mèter) ing pundi kathah tiyang ingkang ngaso. Nglajengaken ing nginggil bukit ing sisih tengen air terjun angka kalih dangunipun 15 menit mbekta kita ing akir lan papan palinng inggil(42 mèter).

Tujuan populér sanèsipun inggih punika Juniko ("kalih welas tlaga"), sarangkéan tlaga lan kolam alit ingkang dipunhubungaken kaliyan Jalur Mendaki, ing sisih kilén lèr Shirakami Sanchi ing pasisir Laut Jepang. Laladan punika nawakaken pendakian ing dinten ingkang éndah, mancing, lan kemah ing sakitar tlaga lan kolam, salah satunggalipun, Aoike, tirta ingkang biru. Wonten ugi pusat pangunjung alit, Juniko Eco-Museum, ingkang ngandharaken babagan alas beech ing wewengkon punika.

Wonten ing papan punika ugi kapanggihaken Ngarai Nihon , versi miniatur Grand Canyon ingkang wonten ing Amérika Sarékat, kanthi témbok awerni coklat lan watu klawu kapanggihaken ing caket pintu mlebet ing Juniko. Sawijining jalur perjalanan ingkang ngubungaken ngarai kaliyan tlaga Juniko lan kolam. Saking akir November dumugi Maret,jalan-jalan ing Juniko lan Ngarai Nihon katutup lan laladan mau boten saged dipunakses.

Ing sisih kilén lèr Shirakami-Sanchi ngarah ing Gunung Shirakamidake , Shirakamidake inggih punika puncak paling inggil ing Shirakami-Sanchi. Saking puncak, sesawangan éndah nagara sakitaripun saged katingal, nanging puncak punika piyambak sanès minangka péranganing Situs Warisan Donya UNESCO lan, kanthi makaten, izin boten dipunprelukakan kanggé mrika. Papan punika dipunjangkepi kaliyan toilet lan fasilitas papam dunung. Lan minangka salah satunggal saking sapérangan jalur hiking ingkang saged dipunakses kanthi kendaraan umum, kados ta trailhead namung 30 menit mlampah saking Stasiun Tozanguchi, Shirakamidake sadawanipun Jalur Gono JR. Perjalanan saking sadaya puncak Shirakami mbetahaken wekdal antawis 8 jam saking stasiun.

Categories:
Post a comment
Tips & Hints
Arrange By:
There are no tips nor hints for Shirakami-Sanchi yet. Maybe be you will be the first one to post useful information for fellow travellers? :)
Location
Map
Address

Get directions
References

白神山地 on Foursquare

Hotels nearby

See all hotels See all
Aqua Green Village Anmon

starting $50

Buna no Sato Shirakamikan

starting $0

Hotel de YAMA

starting $0

Dake Onsen Yama no Hotel

starting $0

Hoshi to Mori no Romantopia - The Swan, Hotel of Stars

starting $0

Hoshinoyado Hakuchoza

starting $78

Recommended sights nearby

See all See all
Add to wishlist
I've been here
Visited
Akaishi Keiryū Anmon no Taki Prefectural Natural Park
Japan

Akaishi Keiryū Anmon no Taki Prefectural Natural Park is a tourist

Add to wishlist
I've been here
Visited
Istana Hirosaki
Japan

Pura Hirosaki (弘前城, Hirosaki-jō) iku salah sijiné pura Jepang ing Kot

Add to wishlist
I've been here
Visited
Sannai-Maruyama site
Japan

Sannai-Maruyama site (日本語: 三内丸山遺跡) is a tourist attraction, one o

Add to wishlist
I've been here
Visited
Lake Towada
Japan

Lake Towada (日本語: 十和田湖) is a tourist attraction, one of the Lakes in

Add to wishlist
I've been here
Visited
Sukayu Onsen
Japan

Sukayu Onsen (日本語: 酸ヶ湯) is a tourist attraction, one of the Hot spr

Add to wishlist
I've been here
Visited
Aomori Bay Bridge
Japan

Aomori Bay Bridge (日本語: 青森ベイブリッジ) is a tourist attraction, one of th

Add to wishlist
I've been here
Visited
Seikan Tunnel
Japan

Seikan Tunnel (日本語: 青函トンネル) is a tourist attraction, one of the Tunnel

Add to wishlist
I've been here
Visited
Lake Tazawa
Japan

Lake Tazawa (日本語: 田沢湖) is a tourist attraction, one of the Lakes in Yo

Similar tourist attractions

See all See all
Add to wishlist
I've been here
Visited
Twin Peaks (San Francisco)
United States

Twin Peaks (San Francisco) is a tourist attraction, one of the

Add to wishlist
I've been here
Visited
Table Mountain
South Africa

Table Mountain is a tourist attraction, one of the Mountains in Cape

Add to wishlist
I've been here
Visited
Hawk Hill (California)
United States

Hawk Hill (California) is a tourist attraction, one of the Mountains

Add to wishlist
I've been here
Visited
Fløyen
Norway

Fløyen (Norsk (Bokmål): Fløyfjellet) is a tourist attraction, one of

Add to wishlist
I've been here
Visited
Bastei
Jerman

Bastei (Deutsch: Bastei (Fels)) is a tourist attraction, one of the

See all similar places